Geschiedenis


In 1922 reisde Willibrord Akkermans van Teteringen naar Maashees om een vruchtboom kwekerij op te bouwen. Hier was hij de eerste boomkweker. Vele aspirant kwekers leerden bij hem het vak.

In de jaren dertig groeide de boomkwekerij "Sancta Maria" onder zijn leiding verder uit. In 1930 kon je hier terecht voor het totale pakket van boomkwekerij produkten. Van conniferen tot rozen en vruchtbomen. 
Daarnaast kon je er ook terecht plant en teelt adviezen. 

Voorraadboekje Willibordus Akkermans 1901 
In de jaren '60 is zoon Jan in de nabijheid van het bedrijf van zijn vader zijn eigen boomkwekerij begonnen. Onder zijn deskundige leiding groeide dit bedrijf uit tot zo'n 10 hectare. Hij kweekte park- en laanbomen en heesters met als specialiteit Rosa Nitida. Daarnaast heeft hij een vaardigheid ontwikkelt in het veredelen van diverse  Betula cultivars. 
Vanaf 1994 is zijn zoon Jan junior in het bedrijf getreden. Na ongeveer vijf jaar samenwerking is het bedrijf uitgegroeid naar zo'n 15 hectare met een gevarieerd assortiment in park- en laanbomen. In 1999 heeft Jan junior het bedrijf over genomen; de zevende generatie van boomkwekers in de familie Akkermans. Jan senior is nog elke dag met raad en daad in de kwekerij te vinden. 
In 2012 zullen twee nieuwe onderdelen aan het bedrijf toegevoegd worden.
De voormalige bedrijfswoning hebben we volledig ingericht en wordt verhuurd worden als recreatief gastenverblijf.
Daarnaast zijn we in 2012 gestart met 'Zwammenstam'. We verkopen nu ook eikenstammen die we geŽnt hebben met shii-take deuvelbroed. Deze stammen kunnen shii-take paddenstoelen gekweekt worden. 
Welkom Assortiment Email
Gastenverblijf   Bereikbaarheid